Kamperen aan het water

  • Kamperen
  • Huren
  • Aan het IJsselmeer
  • Zowel huren als kamperen
  • Uitvalsbasis voor watersporters

Omgeving It Soal

Camping it Soal ligt in de regio Waterland van Friesland. Dit Zuidwestelijke deel van de provincie is een prachtig divers gebied waar je kunt genieten van veel water en land die elkaar steeds beïnvloeden. De VVV heeft voor Camping it Soal de leukste tips voor u op een rij gezet.

WvF logo banner 300x200[2].png

Elfstedenstad Workum

De camping ligt naast Elfstedenstadje Workum en heeft al stadsrechten sinds 1399. Een wandeling door deze voormalige oude handelsstad brengt u langs prachtige trapgeveltjes, zadeldaken en de Grote of Sint-Getrudiskerk. Vergeet ook niet de fontein te bezoeken, onderdeel van het project 11fountains. Je leest meer over Workum op de website van VVV Waterland van Friesland

WorkumJurjenRozeboom.jpg

Evenementen

De allerleukste evenementen én dagjes uit? Die vind je in Waterland van Friesland! De goedgevulde kalender staat er bol van. Van de leukste festivals, gezelligste markten, langs de mooiste tentoonstellingen tot de leukste uitstapjes voor kinderen; er valt genoeg te doen. Bekijk op de website van VVV Waterland van Friesland de evenementenkalender.

jurjenrozeboomevenementenagenda.png

Fiets- wandel- en vaarroutes

Je kunt geen genoeg krijgen van wandelen, maar wilt niet steeds hetzelfde blokje om? Kilometers maken met je fiets? Roeien tot je een ons weegt? De batterij van je elektrische sloep leegvaren terwijl je je eigen batterij oplaadt? We zijn allemaal buitenmensen en die horen in de natuur. Vergeet de sportschool en kom hier je sportieve selfies maken. In het bos, op het water, over dijk, langs de Elfsteden, we got you. Bekijk op de website van VVV Waterland van Friesland routes. 

tomgoossensfietsen.jpg

Watersport

De ultieme natuurbeleving, de wind door je haar, de zon op je huid. Eindeloze watervlaktes of intieme sloten en kanaaltjes. Waterland van Friesland het watersportparadijs bij uitstek! Gewoon een dagje zeilen met vrienden of een langere watersportvakantie. Wist je dat er in Zuidwest Friesland ruim 350 gratis aanlegplaatsen te vinden zijn? Ruim 50 zijn midden in de Friese wateren te vinden. Leg je aan bij zo'n geel-blauwe MarBoei, dan is die plek even helemaal voor jou alleen. Bekijk hier waar je terecht kan voor jouw watersport beleving.

tomgoossenswatersport.jpg

Tips voor kids

Voor gezinnen met kinderen is van alles te beleven in Waterland van Friesland. Zon, zand, bos en water zorgen voor voldoende afwisseling. Bij regenachtig weer met laarzen aan de natuur in of onder de zomerzon een stoere hut bouwen; alles is mogelijk. Of wat dacht je van een week zeilkamp in Waterland van Friesland. Haal je zeildiploma én maak vrienden voor het leven. Bekijk op de website van VVV Waterland van Friesland alle tips voor kids.

maaikedevreezetipsvoorkids.jpg

Cultuur en musea

Dat Fryslân en Waterland van Friesland rijk zijn aan cultureel erfgoed is geen wonder. Niet voor niets was Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa. En dat vind je overal terug. Van een klein en intiem streekmuseum tot groots en van UNESCO wereldformaat. Bijzondere ontmoetingen met de ambachten van toen geven kleur aan Friesland en aan jouw dag en die van de (klein)kinderen. Neem ook vooral de kinderen mee, want juist voor hen zijn er bijzondere speciale routes en doe-activiteiten! Bekijk hier overzicht van cultuur en musea.

tomgoossenscultuurenmusea.jpg

Lekker eten en drinken

Of je nu van zoet, hartig of iets anders houdt, er is altijd wel een Fries lekkernij waar je van kunt smullen. Vraag bij de bakker eens naar een lekkernij zoals een oranjekoek, dúmkes of sûkerbôle. Of probeer Friese nagel- en schapenkaas van een lokale boer of kaasboerderij Nylander in Workum. Soms vind je zelfs bij boeren melktapmachines voor het tappen van je eigen glaasje melk. Tap je liever een Fries biertje? Dan is de bierbrouwerij in Bolsward wel iets voor jou. Veel restaurants hier hebben wel zo'n lekker streekgerecht of streekdrankje op hun menukaart staan. Dat wordt nog lastig kiezen op de website van Waterland van Friesland.

Usheitbier.jpg

Niet beschikbaar in de gekozen periode